Maart is mobiliteit maand bij Fithealth

Maart is mobility month bij Fithealth!

Ontketen je Bewegingspotentieel: Het Belang van Mobiliteit en Mobiliteitstraining.
Laten we het hebben over mobiliteit – dat ene aspect van fitness dat vaak wordt vergeten maar absoluut essentieel is voor een soepel en energiek leven.
We duiken in waarom mobiliteit belangrijk is en hoe je die soepelheid kunt bereiken met leuke en effectieve mobiliteitstraining.
Mobiliteit is een van die aspecten van fitness die vaak over het hoofd wordt gezien, maar cruciaal is voor een gezond en actief leven. Het verwijst naar het vermogen van ons lichaam om vrij te bewegen en alle gewrichten door hun volledige bereik van beweging te laten gaan zonder beperkingen of pijn.
Mobiliteitstraining aan de andere kant, is gericht op het verbeteren van deze bewegingsvrijheid door middel van specifieke oefeningen en technieken.
Laten we eens kijken waarom mobiliteit zo belangrijk is en hoe mobiliteitstraining kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.
Waarom is mobiliteit belangrijk?
Vermindert het risico op blessures:
Een goede mobiliteit zorgt ervoor dat ons lichaam efficiënt kan bewegen en de stress gelijkmatig kan verdelen over de spieren en gewrichten. Dit vermindert de kans op overbelasting en blessures tijdens fysieke activiteiten.
Verbeterd bewegingsbereik:
Met een goede mobiliteit kunnen we gemakkelijker dagelijkse taken uitvoeren, zoals bukken, tillen, of achteruit lopen zonder beperkingen of ongemak.
Verbetert de sportprestaties:
Sporters profiteren enorm van een goede mobiliteit, omdat het hen in staat stelt om hun lichaam efficiënter te gebruiken en vollediger te bewegen tijdens trainingen en wedstrijden.
Voorkomt gewrichtsstijfheid:
Naarmate we ouder worden, neemt de flexibiliteit van onze gewrichten vaak af. Mobiliteitstraining kan helpen om deze stijfheid te verminderen en de functionaliteit van onze gewrichten te behouden.
Hoe mobiliteitstraining te integreren?
Dagelijkse bewegingsroutine:
Begin met eenvoudige mobiliteitsoefeningen die je dagelijks kunt doen, zoals heupcirkels, schouderrotaties en nekstrekoefeningen. Dit kan helpen om je gewrichten soepel te houden.
Flexibiliteitstraining:
Voeg flexibiliteitsoefeningen toe aan je trainingsroutine, zoals oefeningen uit de yoga of Pilates.
Deze activiteiten richten zich op het verbeteren van zowel mobiliteit als flexibiliteit.
Krachttraining met volledig bewegingsbereik:
Kies oefeningen die het volledige bereik van beweging van je gewrichten benutten, zoals squats, lunges en overhead presses. Zorg ervoor dat u de oefeningen langzaam en gecontroleerd uitvoert om de mobiliteit te verbeteren.
Mobiliteitsspecifieke training:
Overweeg om mobiliteitsspecifieke oefeningen toe te voegen aan je routine, zoals foamrollen, dynamische stretchoefeningen en mobiliteitsoefeningen met weerstandsbands. Deze kunnen helpen om specifieke gebieden van beperkte mobiliteit aan te pakken.

Wil je zelf met je mobiliteit aan de slag? Op de leden MijnClub App vind je 3 verschillende video’s met mobiliteitstrainingen waar je direct mee kunt starten.

Er zijn 3 niveaus; voor beginners tot gevorderden en heb je meer hulp nodig?
Vraag 1 van onze trainers naar hoe je het beste je mobiliteit kunt vergroten.

Ook zijn er in maart 3 mobiliteit workshops bij Fithealth.
Aanmelden hiervoor kan via de leden Club app of een berichtje te sturen naar 0612624470

Data:
Donderdag 7 maart 17.30-18.00

Donderdag 7 maart 19.30-20.00

Dinsdag 12 maart 19.30-20.00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *